Американският музикант Крис Браун пледира невинен по обвинението за нападение на певицата Риана, съобщи кореспондент на АФП от съда в Лос Анджелис.

19-годишният Браун отговарял всеки път "невинен", когато съдията го разпитвал каква ще е неговата защитна стратегия по двете обвинения срещу него - нападение, с нанасяне на тежки наранявания и заплахи. Младежът, придружен от членове на семейството си и адвоката си, който бе защитник и на Майкъл Джексън, бе посрещнат от тълпа фотографи при влизането си в съдебната палата в центъра на Лос Анджелис.

Ако по време на делото бъде установена негова вина, той рискува повече от 5 години строг тъмничен затвор, според прокуратурата. Следващото заседание по делото е на 29 април.

Предполагаемата жертва на Крис Браун е вписана в обвинителния акт като Робин Ф. Робин Фенти е истинското име на певицата, която е известна като Риана, отбелязва БГНЕС. Тя е на 21 години и е световно известна с песните си "Umbrella" и "Disturbia". Тя не присъства на заседанието на съда, но там бе адвокатът й. Той подчерта, че вратата за споразумение между обвинението и Крис Браун не е затворена. Браун можеше да пледира виновен в замяна на по-лека присъда.