Шестима души са загинали в катастрофа край Стара Загора тази нощ. Автобус с турска регистрация се е обърнал и е паднал върху лека кола. Загинали са две румънски гражданки, пътували в автобуса и четирима младежи, които са били в лекия автомобил.

По данни на началника на „Гражданска защита” в града инж. Веселин Кузманов изваждането на загиналите е продължило близо 10 часа. Екип на „Гражданска защита” е пристигнал на мястото на катастрофата снощи около 21.00 часа. „След като полицейските служители приключиха своите действия ние се заехме с изваждане на телта на загиналите. Използвахме кран от частна старозагорска фирма. Около 4.00 часа тази сутрин извадихме телата на шестима души – две жени и четири момчета, които са пътували в колата”, разказа пред Дарик Кузманов. По думите му не е имало ранени. Все още няма официална информация от Областна дирекция на МВР в Стара Загора.

По първоначални данни тежката катастрофа между автобуса с турска регистрация и лекия автомобил е станала в района на гробищния парк край Стара Загора.

Околовръстният път към Казанлък към момента остава затворен. Екипи на "Гражданска защита" са извлекли автобуса и автомобила от пътното платно. Останалите пътници от автобуса са извозени с друг автобус на фирмата превозвач.