След три поредни отлагания Пловдивският окръжен съд ще гледа отново делото за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, заведено от Комисията „Кушлев” срещу рапъра Ванко 1, който излежа присъда за трафик на жени.

Непълна и неясна експертиза за харчовете на Иван Главчев при 50 излизания зад граница стана причина за буксуването на процеса, който стартира преди около година. Искът на комисията „Кушлев” е за конфискация на 2 автомобила, дялове на Ванко 1 в 2 фирми, имот с къща в с. Ягодово, който е на името на 10-годишния му син Петър.

На предишното заседание на 2 февруари съдът предупреди вещото лице Блага Димитрова, че ще й бъде наложена глоба, ако и този път не изпълни поставените задачи и не представи пълно заключение. Преди месец тя представи данни за разходите само за 22 излизания зад граница на Ванко 1, като още тогава стана ясно, че защитата ще оспорва и голяма част от тях, тъй като сметките са направени на база разстоянията от столица до столица, а при част от пътуванията рапърът е пребивавал в чуждата страна само за час-два.

Вещото лице отказа да отговаря на въпроси дали й е упражняван натиск умишлено да бави експертизата. От комисията „Кушлев” казаха, че засега няма да искат смяната й. По-късно стана ясно, че Димитрова е действащ адвокат и е била наказвана дисциплинарно с отнемане на права за 1 година.