Делото, което комисията за отнемане на незаконно придобито имущество води срещу Иван Главчев - Ванко 1, ще продължи през септември.

Адвокатът Кирил Стоянов, който от самото начало защитава рапъра, е във Военно-медицинска академия, опериран от скъсване на ахилесово сухожилие.

Това е и причината съдът да продължи разглеждането на случая след излекуването на юриста.

На днешното заседание от комисията "Кушлев" представиха договори за аренда на земя в село Искра, Първомайско, от които се вижда, че през 2004 година тъстът на Ванко 1 е получавал по 100 кг. зърно рента от декар.

Това показва, че семейството му не би могло да спечели и да притежава 10-те хиляди долара, които са подарени на първия рожден ден на детето на певеца.

Адвокатът на момчето оспори тези данни и заяви, че сумата е дадена през 2000-та година, а договорите за аренда на земите са сключени през 2004 г.

Очаква се на заседанието през септември да бъде представена съдебно-счетоводна експертиза на цялата фамилия, от която да се прецени дали семейството е придобило някакви регламентирани доходи.

От събраните към момента доказателства се вижда, че Главчев не е получавал никакви регламентирани доходи, дори и от кариерата си като певец.

Ванко 1 излежа присъда от 4 години и 6 месеца затвор и плати глоба 4500 лева за доказано обвинение в сводничество и трафик на жени.