По инициатива на XII “б” клас около паметника на Христо Ботев в Техникума бяха засадени различни вечно зелени храстовидни растения. За закупуване на декоративните храсти учениците събраха 600 лв. В инициативата се включиха не само бъдещите абитуриенти, а и деветокласници, и единайсетокласници.

“По предмета “Свят и личност” имахме за задача да изготвим индивидуални проекти на различна тематика. Ние, обаче, решихме да осъществим проект в действие. Така се роди идеята да облагородим мястото около паметника на Христо Ботев в училището. Събрахме средства и закупихме храстите, които днес засадихме. Надявам се учениците след нас да поддържат мястото чисто и приветливо, да се грижат добре за растенията” – каза пред наш репортер Гергана Димитрова – ученичка от  XII “б” клас.

“Щастлива съм, че учениците реализираха проекта с ентусиазъм. Те дойдоха тази сутрин в осем часа, за да почистят мястото около паметника и да го подготвят за залесяване. Днес ще засадим и една магнолия пред училището” – допълни Мая Върбанова – преподавател по "История" и "Свят и личност" в ПГТМ “Христо Ботев”.

Помощ на учениците при засаждането на храстите оказа представител на местната озеленителна фирма “Цикас”.