Администрацията на сайта за обмен на видеоклипове YouTube прекрати достъпа за британските юзъри. Мярката се наложи, тъй като YouTube не успя да сключи ново споразумение за лицензиране с Организацията за защита на авторските права. Директорът на YouTube Патрик Уокър изрази съжаление по повод на това.

На свой ред директорът на Организацията за защита на авторските права Стив Портър заяви, че е "разгневен, шокиран и разочарован" от решението на YouTube. По неговите думи, решението "наказва британските потребители и музиканти, чиито интереси ние представляваме и защитаваме". Портър призова YouTube да преразгледа решението си "колкото се може по-скоро".

"По време на преговорите Организацията за защита на авторските права завиши исканата цена на няколко пъти", контрира Уокър. "Разминаването между това, което искат те, и това, което можем да платим ние, бе толкова голямо, че не ни остана друго освен да прекратим достъпа на британските юзъри до You Tube". Все пак преговорите ще продължат, отбелязва BBC в успокоение на британците.