игата на партньора си, съветват авторите на проучване, направено във Великобритания, след като са установили, че обитателите на Острова предпочитат четено пред секса, пише в. "Дейли експрес".

Допитването, направено по поръчка на компанията "Бенсънс фор Бедс", показва, че над 30 процента от британците предпочитат да се сгушат с книга в леглото, вместо да се отдадат на бурни страсти. За сравнение - едва 0,5 процента от анкетираните са в настроение да разменят ласки с партньорите си. Нещо повече - 14 процента от участниците в допитването хвърлят страстни погледи на лаптопите си за последна проверка на социалните мрежи преди заспиване, вместо на излегналите се до тях половинки.

Съдейки по страстоубийственото проучване, веднъж изгасили осветлението, повечето британци дори не си правят труда да се приближат до партньора си в леглото. Вместо това 25 процента от тях се мъчат сгърчени в единия край на кревата, докато същият процент непоколебимо лежат в "своята половина" от леглото. Ако за някого това ще прозвучи утешително, 50 процента от участниците в допитването все още прегръщат или целуват партньора си, преди да заспят.

Проучването ясно показва, че британците са хора с навици. Въпреки че предпочитаните им занимания преди лягане са четенето на книги и разглеждането на Фейсбук, много от тях все още се придържат към навика да слушат радио. За други последното занимание преди да се потопят в сладък сън е да звънят по телефона на приятели или роднини. По същото време около седем процента от анкетираните подготвят дрехите си за следващия ден, шест процента си приготвят топла напитка, а пет процента взимат душ.

Данните от допитването показват още, че близо 50 процента от хората си лягат между 21 и 23 часа, а 52 процента спят в двойно легло. Осемдесет процента от анкетираните редовно спят между шест и осем часа през нощта. "Силно сме изненадани от резултатите. Смятахме, че хората са по-авантюристични, когато дойде време за лягане. Вместо това установихме, че британците спазват своите навици и предпочитат да релаксират, преди да заспят", казва Карин Ходжкинс, представител на компанията, поръчала изследването