Баскетболен клуб Левски подписа рекламен договор с "Велдер Груп", съобщиха от управата на "сините". Организацията, която вече инвестира в клуба, включва компании за разработване и реализация на инвестиционни проекти, производство и търговия с черни метали, инженерингова дейност, строително-ремонтни дейности, управление на недвижими имоти, консултантска дейност.
 Групата фирми притежава зала "Универсиада", а подкрепата на българския баскетбол е естествено продължение на инвестиционната политика на "Велдер Груп". Двете страни са изключително доволни от подписаното споразумението, а баскетболния клуб ще разчита на дългосрочно съдействие от страна на сериозна организация в лицето на "Велдер Груп".
 Логото на "Велдер Груп" ще бъде на екипите на Левски още на старта на турнира за купата на България. Както е известно, "сините" излизат в четвъртък в първия кръг от тазгодишното издание на това състезание. Съперник е Черноморец Бургас, а финалната осмица се провежда в Плевен. Освен на екипите на представителния мъжки отбор логото на новия спонсор ще краси екипите на всички тимове от детско-юношеската школа на Левски. Работата с подрастващите в клуба от години е на изключително добро ниво, а отборите на Левски са сред най-добрите в страната и от школата излизат едни от най-талантливите баскетболисти.
Амбициите и целите на Левски винаги са били много високи, а в клуба се надяват, че с включването на "Велдер Груп" тяхното осъществяване ще е по-обозримо. Ангажиментът на тази сериозна група компании към клуба пък, доказва за пореден път, че Левски е запазена марка в българския баскетбол и има своето място сред неговия елит.