Певецът Крис Браун се е отказал от номинациите си за наградите "Изборът на децата" заради недоволството около повдигнатите срещу него обвинения за нападение и престъпни заплахи срещу приятелката му Риана, предадоха световните информационни агенции.

Браун бе номиниран в категориите за предпочитан изпълнител и за любима песен за "Kiss Kiss".

Номинациите бяха обявени малко преди церемонията по връчването на наградите "Грами" на 8 февруари, в навечерието на която певецът бе арестуван за нападение срещу Риана.

В интернет е била пусната петиция с искане името на Крис Браун да бъде изтеглено от списъка с претендентите за наградите "Изборът на децата".

От кабелния канал "Никълодеон", който на 28 март ще излъчи церемонията по раздаването на отличията, съобщават, че са постъпили обаждания от родители със същото искане.

В сряда Крис Браун е решил да се откаже от номинациите си. Говорител на изпълнителя е направил изявление, в което се казва, че той би искал да се обърне директно към феновете си, да им даде обяснение и да им благодари за подкрепата, но на този етап е възпрепятстван от повдигнатите срещу него обвинения.

Крис Браун се надява, че ще може да обясни всичко на почитателите си, когато случаят приключи. БТА