На 20 февруари приключи гласуването за вторите годишни награди 2008 HiEnd Entertainment Product Awards.

Призовете на най-голямото технологично издателство HiEnd се дават на иновативни домашни и преносими устройства за развлечение, а отличените модели се избират чрез гласуване на сайта http://www.hicomm.bg/.

Повече от 14 хиляди души се включиха в определянето на най-добрите технологични решения, а на 13 март 2009 г. в 15:00 часа един от гласувалите читатели ще получи чрез жребий в ефира на радио N-joy като награда най-иновативния продукт на годината.

През настоящата година за HiEnd Entertainment Product Awards 2008 бяха селектирани 55 продукта в 16 категории. Изборът се извърши на два етапа: номиниране на продуктите по категории и излъчване на победител във всяка една от тях. Претендентите бяха определени от екип експерти от водещите технологични списания HiComm, Hi-Fi звук и визия и Телефон, а крайното класиране се извърши от читателите на издателство HiEnd.

Наградата за най-иновативен продукт на 2008 г. спечели LG KC910 Renoir, който до последния момент беше в много оспорвана конкуренция с останалите претенденти в тази категория - най-тънкият лаптоп Apple MacBook Air, революционният OLED дисплей на Sony и цифровия SLR фотоапарат на Panasonic - Lumix G1.

В категорията най-добър имиджов мобилен телефон печели Nokia 8800 Carbon Arte. Победител при мултимедийните телефони и смартфоните е моделът Samsung Omnia. За най-добър нетбук гласувалите определиха Asus EEE PC 1000, а за най-добър ултрапреносим компютър - Sony Vaio TZ. Като най-добър мултимедиен преносим компютър на 2008 г. читателите избраха Acer Aspire 8930G.

При фотоапаратите и видеокамерите и трите награди отидоха при Canon. Призът за най-добър цифров модел спечели Canon PowerShot G10, а за цифров SLR фотоапарат - Canon EOS 5D Mark II. За най-добра видеокамера на годината беше определена Canon HF11.

В категорията най-добър LCD телевизор награда печели Philips 42PFL9803, а при плазмените модели е отличен Panasonic TH46PZ85. Като най-добра система за домашно кино гласувалите избраха LG HT953TV.

Sony BDP-S350 спечели наградата за най-добър DVD/HD плейър или рекордер, а Epson TW 5000 е победител при домашните проектори. Най-добрият домашен монитор за 2008 г. е Samsung T220HD. Наградата за най-добър преносим мултимедиен плейър отива при Apple iPod nano.

2008 HiEnd Entertainment Product Awards

Най-добър имиджов мобилен телефон

Nokia 8800 Carbon Arte

Най-добър мултимедиен телефон или смартфон

Samsung Omnia

Най-добър нетбук

Asus EEE PC 1000

Най-добър ултрапреносим компютър

Sony Vaio TZ

Най-добър мултимедиен преносим компютър

Acer Aspire 8930G

Най-добър цифров фотоапарат

Canon PowerShot G10

Най-добър цифров SLR фотоапарат

Canon EOS 5D Mark II

Най-добра видеокамера

Canon HF11

Най-добър LCD телевизор

Philips 42PFL9803

Най-добър плазмен  телевизор

Panasonic TH46PZ85

Най-добра система за домашно кино

LG HT953TV

Най-добър DVD/HD плейър или рекордер

Sony BDP-S350

Най-добър домашен проектор

Epson TW 5000

Най-добър домашен монитор

Samsung T220HD

Най-добър преносим мултимедиен плейър

Apple iPod nano

Най-иновативен продукт на 2008 година

LG KC910 Renoir

За 2008 HiEnd Entertainment Product Awards

2008 HiEnd Entertainment Product Awards са годишни награди за най-добрите домашни и преносими устройства за развлечение, които се организират от издателство HiEnd за втори път в България. Награждаването се извършва на два етапа: номиниране на продуктите по категории и излъчване на победител във всяка една от тях. В края на 2008 г. екип от експерти от водещите технологични списания HiComm, Hi-Fi звук и визия и Телефон избра и предложи за номиниране най-открояващите се актуални модели, продавани в страната ни, и събра 55 от тях в 16 категории. До 20 февруари читателите определиха крайното класиране чрез вот на сайта http://www.hicomm.bg/.

За HiEnd

HiEnd Publishing е водещо българско издателство в областта на технологичните списания. В портфолиото му влизат четири специализирани печатни медии, които покриват всички продуктови гами потребителска електроника. Продукт на издателството са най-голямото технологично списание на българския пазар HiComm, специализираното списание за мобилни комуникации Телефон, най-старото списание за аудио и видео техника в България Hi-Fi Звук и визия и списанието за гейминг GamePlay.