Иван Дудов е студент в СУ “Климент Охридски”. Обучава се по магистърска програма “Човешки ресурси” и изучава втора специалност “Публична администрация”. Наскоро нашият млад съгражданин сбъдна една от големите си мечти и реши да сподели накратко пред botevgrad.com за преживянето и хубавите емоции, които никога няма да забрави.

“Арсенал” и “Рома” са любимите ми отбори в световен мащаб. Ето защо, когато беше изтеглен жребият за 1/8-финалите на Шампионската лига и стана ясно, че двата тима ще играят един срещу друг, бях твърдо решен да посетя мача в Рим.
И така, на 11 март – датата на самия мач, отлетях за Вечния град. Мои приятели заминаха за Рим още в началото на март и им бях поръчал да ми вземат билет предварително, но се оказа, че почти всички билети са разпродадени веднага след пускането им в свободна продажба. Това ме изпълни с отчаяние, но все пак ми остана искрица надежда, че има начин да бъда на стадиона. В най-лошия случай щях да се задоволя само с разглеждането на Рим, което само по себе си далеч не е малко.
През деня разгледах част от забележителностите на Рим, а в късния следобед се отправих към стадион “Олимпико”. Там успях да се сдобия “на черно” с така скъпоценния билет и се озовах на трибуните. Атмосферата беше невероятна – 80 хиляди души (включително и един сектор, пълен с фенове на “Арсенал”) с шалчета и знамена на любимия отбор, пеещи песни от първата до последната минута. Мачът се реши с дузпи, което повиши емоциите на феновете. Дори след края на двубоя, хората не си тръгваха от стадиона. Въпреки загубата на “Рома”, феновете не спираха да окуражават любимците си. Това видях и бях щастлив!
Емоциите не могат да се опишат с думи, а изживяването беше незабравимо! Успях да видя любимите си отбори и световноизвестни футболисти на живо, което беше една сбъдната мечта. Това вълнуващо преживяване ме провокира и за в бъдеще да продължа да съчетавам страстта си към футбола с опознаването на различни части на света.