Възрастен мъж получи инфаркт по време на представянето на книгата на министър-председателя Сергей Станишев "Защото сме социалисти" в Бургас. 80-годишният мъж веднага е получил първа помощ, но според лекарите е починал на място.

Трагичният инцидент е станал малко след началото на срещата на премиера със социалисти  в зала “Изток” на Бургаския свободен университет. Мъжът паднал на земята сред множеството, изпълнило аулата. Той е получил помощ от Красимира Каракашева и Мария Маркова от БСП-Бургас, които са лекарки.

На мястото на инцидента са пристигнали две линейки и екип е интубирал пострадалия мъж. Поставени са му били инжекции адреналин. Възрастният мъж е бил откаран в болница в Бургас. По молба на Станишев срещата с обществеността е била прекратена.

Премиерът заявил, че не е редно да се говори за политика, когато някой се бори за живота си и допълнил, че ще посети пострадалия. По-късно от Спешното отделение на Многопрофилната болница в Бургас съобщиха, че 80-годишният бургазлия е починал по пътя за болницата.