Двама братя нападнаха с юмруци дежурния лекар в хирургията на МБАЛ Пазарджик, афектирани от смъртта на майка им, която починала в болницата, съобщава БНТ.

Данаил и Георги Данаилови вилняли в отделението, скъсали пагоните и якето на един от полицаите, пристигнал да ги усмири. Те обвиняват лекарите че са виновни за смъртта на майка им.

63-годишната Мария Йорданова починала в болницата. Дежурният лекар Милко Петров се обадил да съобщи на близките й. След час единият от синовете се нахвърлил с викове и ругатни върху него. "Влетя се вътре и започна една блъсканица, бореница, при което ми счупиха очилата при удара, който получих тука и устната се разцепи, след което се опитах да ги озаптя и да спре цялата тази работа", обяснява пострадалият доктор.

Братята нахлули и в стаята, в която лежала майка им преди да почине и изплашили жената на съседното легло. От болницата веднага извикали полиция.

"Колегите са установили, че освен че са нанесли удари на дежурния лекар, счупили стъкло на една от операционните, стъкло на маса и са повредили клавиатура на една от компютърните конфигурации в отделението. Докато се извършва задържането двамата братя са нанесли няколко удара на униформените полицейски служители, единият от тях е скъсал пагона и якето", разказва говорителят на полицията в Пазарджик.

Двамата братя подписали декларация, че върху тях не е упражнено полицейско насилие. Данаил и Георги са внесли искане в прокуратарата за повторна аутопсия на майка им.

Според лекарите причината за смъртта е сърдечното й заболяване. Срещу двамата братя е образувано бързо полицейско производство.