Рамково споразумение за сътрудничество в областта на професионалното образование между Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката и Националната агенция за професионално образование и обучение ще бъде подписано утре.
Основната цел на документа е формиране на дългосрочна политика за реформиране на професионалното образование и обучение в България. Институциите се ангажират да увеличат инвестициите в професионалното образование чрез развитие на публично-частното партньорство.

Споразумението акцентира върху синхронизирането на държавния план-прием с прогнозираните потребности на пазара на труда по териториален и отраслови признак. Рамковото споразумение включва изграждането на Национална информационна система за търсене и предлагане на работна сила, професионално образование и обучение.

Споразумението се сключва в изпълнение на Националната програма за развитие на училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка за периода до края на 2015 г., съобщава Пресцентъра на МТСП.