Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщиха за Национална агенция „Пътна инфраструктура". Температурите варират от минус 10 до плюс 5 градуса. Времето е преобладаващо облачно. Дъжд превалява в районите на Русе, Шумен, варна, Бургас и Хасково, а сняг прехвърча на Шопка, в Габрово, Ловеч, Сливен, Търговище, Козница, Лъки, Велико Търново. Видимостта е добра. Пътните настилки са преобладаващо мокри. По високите места има заснежени участъци, които се опесъчават. Автомагистрала „Хемус” настилките са влажни. Автомагистрала „Тракия” е суха в Старозагорски район и Софийско.
Затворени са проходите Етрополе – Златица, Твърдица – Елена, проход на Републиката, Троян – Кърнаре и Върбишки и пътищата Шипково – Рибарица, връх Шипка – връх Бузлуджа.

Временно са въведени следните ограничения за движение на МПС: товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Петрохан и Шипка и по пътя Сливен – Стара река. Товарните автомобили да са с вериги и без полуремаркета по пътя Батак – Доспат. Опасност от падащи камъни има на прохода Троян – Кърнаре, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата: София – Самоков, Мездра – Ботевград, Асеновград – Смолян, Югово – Лъки, Кричим – Девин и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци. Преминаването на МПС през ГКПП е безпроблемно.