Както писахме преди месец, местното сдружение “Историческа пробуда“ сигнализира Общината Ботевград за лошото състояние на пътя Трудовец - Скравена  и на още един общински път – този от Трудовец до м. Бистрица/Поп Нако. 


Дали се предвижда ремонт на двата пътя, на този въпрос, поставен от наш репортер, кметът Иван Гавалюгов отговори: “Със сигурност въпросната отсечка, която свърза на практика вилните зони, не я пренебрегваме като ненужна, но в никакъв случай не мога да кажа, че е приоритетна. Има дупки, ще предприемем действия по закърпването им. Пътят се използва предимно от земеделски производители. Приоритетно бихме ремонтирали пътя до местността “Поп Нако“ в Трудовец, на който същото сдружение обърна внимание. Той бе разрушен при прокарването на водопровода преди няколко години, захранващ селото, най-вече вилна зона Лозята.“.


Предстои ремонт на пътя Новачене – Боженица, който също е един от важните в общината. В ход е процедура по остойностяване на проекта, след което ще започне самото проектиране. Това съобщи още кметът Гавалюгов на вчерашната среща с местните медии.