В момента текат усилени ремонтни дейности в манастира “Рождество на Пресвета Богородица” в Зелин. В една от сградите на обителта ще бъдат обособени две помещения – спалня с 16 легла и кухня с трапезария. Обзавеждането на стаите ще отговаря на актуалните изисквания в мебелния и интериорния дизайн. До сградата ще бъде пристроен санитарен възел с две бани, три тоалетни и гардеробна стая. Покривът на сградата също ще бъде изцяло ремонтиран. Предвижда се и изграждането на специално място за отдих пред самата постройка.
Ремонтните дейности ще приключат преди Великден – научи botevgrad.com.

“С Божията помощ се сбъдна една от големите ми мечти – манастирът да стане подходящо място за лагеруване на деца. Вече ще можем да предложим необходимите условия за тази цел. Тук децата ще си почиват сред природота, ще играят на воля и ще научат повече за християнската вяра” – каза отец Борис, който стопанисва манастира в Зелин.

Средствата за ремонтните дейности, както и цялостното обзавеждане в сградата за отдих, са дарени от фирма “Лекс груп”. Ремонтът се извършва от строително-монтажната група на Петър Еленков от Литаково. Той също ще даде своя дял за реализиране на проекта.

Очаквайте снимки от манастира!