В Интернет неочаквано се появи дълъг видеозапис, на който се демонстрират възможностите на официално анонсирания вчера Skype Phone, който може да се използва за VoIP обаждания през едноименната услуга.

Известно е, че за момента апаратът е ексклузивна версия за мобилния оператор 3 и е базиран на платформата BREW. Станаха известни и по-подробни технически характеристики, които можете да видите по-долу.

Трябва да признаем, че в началото приехме новината за Skype мобилния телефон със скептицизъм, въпреки снимките и прес-рилийза. Има нещо твърде объркващо в създаването на телефон специално за затворена гласова услуга, ако ще и тя да е най-популярната в света.

Революционността на концепцията обаче е невероятна - Skype разполага с вградена индикация за състоянието ви в момента, разговори и съобщения, архивиране на контактите върху техните сървъри, все неща, които GSM потребителите приемат за даденост.

Може и това да не е мечтаният телефон за нас, но пък не можем да си спомним въобще разговор по мобилния телефон, който да е бил по-дълъг от 5 минути, така че най-вероятно за повечето хора, използващи само гласова услуга и SMS, Skype Phone ще бъде истинска революция.

Технически характеристики на Skype Phone:

Дисплей: 2.0-инчов (176 х 220 пиксела, 262 000 цвята)
Камера: 2.0 мегапиксела
Вградена памет: 16MB
Разширителен слот: microSD (до 1GB)
MP3 плеър
Тунер за цифрова мобилна телевизия
Bluetooth
Батерия: 1150 mAh
Разговорно време: до 270 минути
Стендбай: до 320 часа
Работа в режим на видеотелефония: до 170 минути
Размери: 100 x 44 x 13.6 мм
Тегло: 86 грама