Заплаха за убийство получил журналистът Мартин Карбовски, пише "Стандарт".

"Искам да ви предупредя, че имам предложение за 50 хиляди лева да ви тегля куршума", пише в писмото до журналиста. То е подписано от Мартин Хубенов Петков. Мъжът се представя като платен убиец, който живее в България с фалшива самоличност и има оръжие. "Предупреждавам ви, не оставяйте нещата, аз да ги решавам, защото тогава ще бъде лошо", заплашва още авторът.

Писмото е написано на пишеща машина, а адресът на подателя е Дом за временно пребиваващи граждани в столичния квартал "Красна поляна". Пликът е получен в Дарик радио, където Карбовски води предаването "Пропаганда". Не е ясно каква е причината за заплахата, както и дали Мартин Хубенов е реално лице.

"Ще подам сигнал в полицията утре (в понеделник, б.р.). Писмото започва сериозно, но към края тонът се сменя. Все пак не искам аз да оценявам доколко сериозна е заплахата," коментира Мартин Карбовски. "Писмото е пълно с налудности и фактологически грешки. Няма логика да струвам толкова скъпо. Доколкото съм запознат с пазара на поръчковите убийства, цифрите се движат от 5 до 15 хил. евро", посочи Карбовски.