Ботевградчанинът Владимир Атанасов ще бъде главен рефер на тазгодишното издание на Мача на Звездите. Това е жест към нашия съгражданин, тъй като 2009-та  е последна година в неговата кариера като баскетболен съдия. Негови помощници ще бъдат Младен Субашиев и Александър Янкулов. Както вече съобщихме, шоуто ще бъде в неделя, 29 март във Варна. Основното събитие е мачът между отборите на Леденика и Тойота, съставени от най-добрите баскетболисти в Националната баскетболна лига.

Днес станаха известни всички конкуренти на Никола Трайков в конкурса за най-добър забивач. Освен миналогодишният победител - Владимир Николов от Дунав 2007, атрактивни умения при забиването на топката в коша ще демонстрират още Уили Дийн от Лукойл Академик, Робърт Престън от Спартак Плевен и бившият играч на "Балкан" - сега в "Ямбол" - Павел Маринов.

В конкурса за "тройки" са се записали седем стрелци. Сред тях е ботевградчанинът Иван Лилов. Конкуренция ще му бъдат още неговият съотборник в "Рилски спортист" Травис Питърсън, Хриси Димитров от "Спартак", Златин Георгиев и Маркъс Хол от "Левски" и играчите на "Черно море" Брайс Шелдън и Желько Бойович