Нова телевизия започва да излъчва "Островът на изкушението" - най-емоционалният риалити сериал, правен у нас, от утре, 1 ноември 20.00 часа. В първия си епизод "Островът на изкушението" ще представи главните герои - 4-те двойки, които дръзнаха да разкрият своите отношения пред цяла България.

Също утре за първи път ще бъдат излъчени кадри от подбора на участниците с най-интересните лица и емоции. Подробности за двойките ще бъдат разкрити от психолога на продукцията и ръководител на кастинга Ани Владимирова в разговор с водещия Витормир Саръиванов.

В петък, 2 ноември, зрителите ще станат свидетели на първата драматична развръзка в шоуто и за първи път ще видят 22-мата Изкусители, подбрани специално сред десетки хиляди жени и мъже. "Островът на изкушението" ще продължи три месеца в два дни от седмицата, четвъртък и петък.

"Островът на изкушението" е риалити сериал, в който 4 двойки без брак и деца се впускат в екзотично пътешествие с една-единствена цел - да проверят силата на своите чувства. Основната цел на формата е да зададе въпроси и предложи идеи за смисъла на отношенията между двама души, да разкрие истинската природа на обвързването, верността и да се опита да покаже до колко една връзка може да бъде гъвкава и устойчива.

"Островът на изкушението" е своеобразна покана към телевизионния зрител да се замисли за мотивите и отговорността в една връзка и по този начин - заедно с участниците - да се впусне в едно откровено пътешествие по следите на истината за любовта, изневярата и доверието между двама души.

Двойките се разделят в самото начало на своето приключение и се виждат отново на финала, когато трябва да вземат решение дали да останат заедно или да се разделят завинаги. В продължение на 15 дни те живеят разделени, но за сметка на това - обградени от екзотиката на Карибско море и 22-ма Изкусители.

Далеч един от друг, но не сами, партньорите от всяка двойка прекарват заедно с Изкусители от противоположния пол общо 360 часа в романтична и предразполагаща към емоции обстановка, изпълнена с нови и незабравими за тях изживявания.

Изкусителите мъже (11) и 4-те обвързани момичета са настанени в курорта "Диаманте", а изкусителите жени (отново 11) и 4-мата обвързани мъже - в курорта "Есмералда". Двата курорта са построени в различен стил и се намират на десетки километри един от друг.

Междувременно, почти всеки ден, 4-те мъже и жени от двойките присъстват на "Огъня на откровението" - място, където научават от водещия Витомир Саръиванов какво се случва с техните половинки и се замислят до колко познават партньора, когото обичат, задавайки си въпроса "Това ли е човекът, с когото искам да прекарам остатъка от живота си?"

Обвързаните участници в "Островът на изкушението" ще имат и много срещи с Изкусители от противоположния пол - по различни поводи и на различни места. Участниците не знаят какво се случва и какво следва. Не знаят къде отиват или колко срещи им предстоят.

От "Островът на изкушението" си тръгват само Изкусители. Гонят ги двойките, на принципа "най-малко харесван". Така 4-те дами от "Диаманте" елиминират Изкусителите мъже и по-точно тези, които намират за най-малко привлекателни. 4-те мъже от "Есмералда" пък гонят Изкусителките жени, отново по субективни причини. Почти всеки ден има "Огън на откровението" и елиминация на Изкусител.

"Ривиерата на маите" е туристическото наименование на източната плажна ивица на п-в Юкатан. Курортите "Есмералда" и "Диаманте", където протекоха снимките на "Островът на изкушението", са собственост на мексиканския актьор Роберто Палазуелос, известен с разточителните си участия в латиносериали под псевдонима Черният диамант.

Преди да започнат снимките, двойките в шоуто бяха настанени в 5-звездния курорт "Паладиум", един от най-големите и луксозни в Юкатан. "Няма как да са се срещнали - коментира уредник в курорта, защото бяха настанени далеч едни от други. Нашият курорт има 1500 апартамента, близо 30 хотела и се простира на 1 милион квадратни метра.

Хотелите, в които вашите участници бяха настанени, са най-новите и са строени през последните три години". Въпреки огромния спа-център, опитомената джунгла между хотелите, в която живеят дори лисици, водните барове, 10-те ресторанта с различна екзотична кухня, басейнът от 3 000 квадратни метра, лодките във вътрешните канали на хотела, изкопани преди самата плажна ивица, както и самата тя - неподражаема по целия карибски бряг на Юкатан (единственият в Мексико), 4-те двойки не са излизали от стаите си, споделиха отново от хотела, вероятно за да се възползват от последните часове, прекарани заедно.

"Островът на изкушението", най-луксозната риалити продукция у нас, има локални издания в 16 държави - САЩ, Австралия, Франция, Белгия, Норвегия, Италия, Германия, Унгария, Бразилия, Мексико, Сингапур, Великобритания, Холандия, Швеция, Дания, дори в Китай. До момента във всички тези държави са излъчени около 30 сезона на риалити формата.