Британец успешно тества границите на човешката глупост като последва инструкциите на GPS навигационната система на автомобила си чак до ръба на една стръмна скала.

Полицията на Западен Йоркшайър е съобщила на BBC, че "офицери са получили обаждане в 11:18 ч. в неделя, 22 март за BMW, което виси от ръба на канара над пътя."

Шофьорът Робърт Джонс очевидно е решил да се подчинява на заповедите на навигационната система дори, когато забелязал, че те го водят по една стръмна и тясна пътека. Най-накрая той спрял, но чак когато колата му ударила преградата на върха на споменатата скала.

43-годишният мъж е професионален шофьор, свикнал да разчита на сателитната навигационна система в ежедневните си пътувания по непознати места. Самият той определил случилото се като кошмарно преживяване. Полицаите глобили Джон

с за това, че е шофирал „без необходимото старание и внимание”. За негова радост глупостта не се счита за престъпление. Все пак той е успял да задържи автомобила да не падне и сега ще разполага с цялото време на света, за да се реабилитира в очите на всички, които познава.