Въпреки че има мач по малко Лукойл Академик излезе еднолично на първата позиция във временното класиране на Националната баскетболна лига, налагайки се над досегашния лидер Левски със 92:82, като гост в столичната зала “Универсиада”. По този начин “Студентите” събраха актив от 14 победи и 3 поражения, докато домакините са втори с 13 успеха и 5 загуби.

Капитанът а шампионите Тодор Стойков се отличи за гостите с 26 точки и 11 борби, Лимайър Голдуайър наниза 23 точки и 4 борби, а Ристе Стефанов добави 12 точки, 5 борби и 5 асистенции. Арнас Казлаускас бе най-добър за “Сините” 23 точки и 5 борби, Маркъс Хол наниза 21 точки, а Чарлз Джонс завърши с 5 точки, 14 борби и 6 асистенции.

Срещата започна изключително равностойно, като след първите 5 минути игра резултатът бе равен за 11:11. Последва обаче подем за “Студентите”, като след точни стрелби от фауллинията на Уили Дийн, шампионите поведоха с 18:11. До края на първата четвърт обаче с две тройки на Арнас Казлаускас и е една на Маркъс Хол, “Сините” съумяха да обърнат резултата до 23:20 в своя полза.

До почивката баскетболистите на Левски така и не изпуснаха водачеството, но обстановката в залата бе максимално изнервена от няколко спорни решения на съдиите в ущърб и на двата състава. В крайна сметка първото полувреме завърши с преднина от 6 точки за домакините, при 45:39.

През третите 10 минути гостите от Правец благодарение на капитана си Тодор Стойков и американския гард Лимайър Голдуайър успяха да съкратят изоставането си на няколко пъти до само точка, но Арнас Казлаускас продължаваше да връща аванса на своя тим. Все пак в заключителни минути на третата част Академик направи серия от 10-0 точки, с която обърнаха до 68:64 в своя полза.

“Студентите” продължиха  добрите си изяви от третата част и в заключителната, като удължиха серията си до 15-0 точки, при 73:64. След техническо нарушение на капитана на Левски Стефан Георгиев и последвала тройка на Христо Николов, шампионите дръпнаха в резултата с 13 точки и видимо прекършиха волята на домакините.