Животновъдите не изпълниха заплахата си да разпънат палатков лагер пред Министерството на земеделието и храните.
Причина е, че те не са получили разрешение протестът им да продължи след 22.00 часа.

Пред самото министерство обаче се събраха малко фермери, съобщава БНР. Според тях протестът е бойкотиран от председателя на Националната асоциация на млекопроизводителите Андриан Цаконски, който е в оставка.

Той е против този протест, който, по думите му е, политически мотивиран.
Според дошлите фермери обаче Цаконски обслужва интересите на министерството.

До по-сериозни протести дошлите обаче не очакват да се стигне, тъй като техните колеги вече са отчаяни.

Край хасковското село Горски извор трябва да се състои протестът на млекопроизводителите от Южна България срещу политиката на правителството в сектор „Земеделие". Все
Организатори съобщиха, че в акцията ще присъстват производители от районите Хасково, Кърджали, Стара Загора и Пловдив.

Отрасълът "Селско стопанство" е приключен, управляващите работят срещу нас, заяви по време на земеделския протест край село Горски Извор председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов.

За политиците отрасълът не съществува, защото тук не могат да се крадат пари, допълни той.

Десетки фермери от Хасково и областта блокираха за няколко минути международния път Е80. Въпреки че те имаха разрешение само за протест, полицаите не им попречиха да спрат движението по натоварената отсечка. Фермерите бяха довели и стадо овце със себе си.

Блокадата на пътя е най-малкото, което ще направим, заяви Бойко Синапов и заплаши, че от утре фермерите няма да допускат служителите в областните земеделски служби до работните им места.

Според Бойко Синапов аграрният министър не е изпълнил исканията, договорени със стопаните още при протестите на производителите миналото лято.

Като най-голям проблем в момента недоволните фермери посочват липсата на пазари за животните, ниските изкупни цени и дъмпинговия внос от Румъния.