Ново земетресение с магнитуд 3,6 по скалата на Рихтер бе регистрирано днес в 9.35 часа на територията на страната. По данни на Сеизмологичния център към Геофизичен институт на БАН земетресението е с епицентър на около 200 км в югоизточна посока от София, в област Кърджали. Това съобщиха от Министерството на извънредните ситуации. Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

Според Европейския сеизмологичен център епицентърът на земетресението е на 14 км северозападно от Кърджали, където вчера бяха усетени две земетресения.

Първият трус бе със сила около 2.7 по скалата на Рихтер, с епицентър на около 200 км югоизточно от София, и бе регистрирано в 21.08 часа. То бе усетено в Кърджалийска област. Според Европейския сеизмологичен център, първият трус е бил с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер и с епицентър на 17 км северозападно от Кърджали.

29 минути по-късно, в 21.37 часа, второ земетресение, с магнитуд 2,5 по скалата на Рихтер, бе регистрирано на територията на страната, а епицентърът му е бил на 16 км северозападно от Кърджали, съобщиха от Европейския сеизмологичен център.

Според "Гражданска защита" второто земетресение е било с магнитуд 2.7 по скалата на Рихтер. Епицентърът е бил на 200 км югоизточно от София. Земетресението отново е било усетено в област Кърджали.