Силата на вторичните трусове след земетресенията в неделя постепенно намалява, посочват от Министерството на извънредните ситуации. През последното денонощие на територията на страната са били усетени  три от затихващите вторични трусове.
   
Никъде в страната няма данни за пострадали хора и за нанесени  материални щети.

Днес са регистрирани два по-силни земни труса източно от Валандово в Македония. В 11:23 ч. е почувстван трус с магнитуд 3,6 по скалата на Рихтер,  а по-рано, в 9:33 ч, е почувстван трус с мгнитуд 3,1 по скалата на Рихтер.
   
Най-силно от серията земетресения, които възникнаха на 160 км югозападно от София през последните два дни, беше това от 5,2 по Рихтер в 19.18 ч в неделя - 24 май. То беше усетено в областите Благоевград, Перник, Кюстендил, София, Софийска област и в някои райони на областите Пловдив, Пазарджик  и Кърджали.

Силни трусове имаше на 24 май в 17.13 ч. с магнитуд  3,3  по скалата на Рихтер,  в 17.29 ч. - от 4 по Рихтер и в 22.37 часа.

Жителите на македонския град Валандово, където през изминалите два дни бяха регистрирани над 300 земни труса, започват да се успокояват и се връщат към нормалния ритъм на живот. На 24 май в 18.17 часа там бе регистрирано и най-силното земетресение от 5,2 по скалата на Рихтер.

Епицентърът на труса бе в село Башибос. След труса всички жители напуснаха домовете си и спяха под открито небе. Над 70 на сто от къщите в Башибос пострадаха от земетресението. Пукнатини се виждат и по стените и по покривите на къщите, съобщава местната телевизия А1.