Римейк на класическите фентъзи филми за Конан ще се снима в България. Снимките вече са на етап предпродукция, но е избран "антикризисен вариант" - 85-милионният първоначален бюджет е намален на 50 милиона долара.

Това съобщават руски сайтове за новини от киното, които се позовават на списание "Варайъти".

Това ще е третият филм за легендарния воин, създаден през 30-те от американския писател Робърт Хауърд.

Предишните два - "Конан Варварина" и "Конан Разрушителя", бяха сред първите успехи в киното на Арнолд Шварценегер, днес губернатор на Калифорния, припомнят сайтовете.

В римейка обаче са предвидени повече специални ефекти, пише aksakal.info. Режисьор ще бъде Брет Ратнър, известен с филмите си "Шум на пари", "Час пик" и продълженията му , "Семеен човек", "Червеният дракон", "Х-мен: последният оцелял", а също и с популярния сериал "Бягство от затвора". "Варайъти" не уточнява кой ще играе този път Конан.

"Делото на Конан живее и побеждава", отбелязва сайтът openspace.ru. През лятото например в САЩ ще бъде пуснат комикс "Барак Варварина" за приключенията на персонажа от романите на Хауърд в днешната американска политическа реалност, се пояснява в материала.

Междувременно въпреки днешната криза "Ню Бояна филм" процъфтява. Киностудията се готви за работа по четири холивудски проекта, включително "Универсален войник-3" с Жан-Клод ван Дам и Долф Лундгрен, добавя openspace.ru. БТА