Надежда Михайлова е водач на листата на СДС за евроизборите на базата на 38% от обработените резултати от вътрешните избори на синята партия, които се проведоха вчера. Това съобщи пред Дарик председателят на Комисията по вътрешните избори Владимир Кисьов. Около 9700 членове на СДС имаха правото да избират между 29 кандидати за листата за Европейския парламент и 220 кандидати, които искат да участват в изборите за 41-то НС.

Над 70% е активността на тези вътрешни избори, съобщи Владимир Кисьов. Колкото до появилите се коментари, че Надежда Михайлова е троянския кон на ДСБ в СДС, той заяви, че „троянски кон на ДСБ в СДС не може да има и всеки трябва да си го избие от главата, защото СДС има толкова много коне, че един троянски кон не стига за нищо”.

Според Кисьов нарушенията на вътрешните избори са били дребни като единствено СДС-Велико Търново ги бойкотира. „Те нямаха право според мен да не откриват избирателни секции, защото не са те органа, който решава дали да има избирателни секции или не. И пет души от една организация от 200 души да искат да отидат да гласуват, те трябва да им осигурят възможността да гласуват”, каза той.

Кисьов изрази особено мнение по предложението на ДСБ в София да има 10 мажоритарни района, тъй като според него всякакви експерименти в законодателството ще доведат до груби фалове по време на изборите.