Камион на "Чистота Искър" се е обърнал и е смачкал лек автомобил в столичния квартал "Суходол", съобщават от полицията. На място е починал шофьорът на колата, а водачът на камиона е бил ранен.

Инцидентът е станал около 10 часа на улица "Суходолска", която прилича повече на черен път, отколкото на асфалтирано шосе в европейска държава. Причината за катастрофата е, че водачът на лекия автомобил се опитвал да избегне дупките по пътя и не видял идващия насреща камион. За да избегне челния удар, шофьорът на камиона ударил спирачки и отбил рязко от пътя, но от инерцията тежкото превозно средство се обърнало и паднало върху леката кола.

Линейките дошли чак след час и половина, разказаха за Дарик очевидци: Три пъти ги търсят. Идваме, идваме, благодаря ви, че съобщихте, ама тях ги няма никакви.

Няколко часа били нужни на спасителните екипи да вдигнат обърнатия камион, което в крайна сметка станало с помощта на кран. Движението в района на инцидента е било отбито в едната лента заради следствените действия по случая.

Хора от околните сгради разказаха пред Дарик, че заради дупките и лошия път тежки катастрофи в този район стават твърде често.


Няма данни за алкохол в кръвта на водача, управлявал сметосъбиращия камион, съобщи за Дарик шефът на общинското дружество "Чистота-Искър" Павел Граматиков. По думите му, шофьорът е в добро състояние, но все още е под медицинско наблюдение в институт "Пирогов". Граматиков уточни, че дружеството ще потърси помощта на адвокат за изясняване на причината за катастрофата и изрази съболезнования за смъртта на младия шофьор.