На снимката е запечатан поредният знак на ставащите в общината ни пътнотранспортни произшествия. И добре, че този път няма да го има поредния крайпътен кръст, защото въпреки жестокия удар водачът е „прескочил трапа”.
Произшествието е станало вторник срещу сряда през нощта почти в центъра на града-на булевард „Партизански” на автобусната спирка срещу кафе „Елаците”.
Специализираните органи са били вече на местопроизшествие и работата по обстоятелствата и последиците от удара се разследват.
Не в това обаче е въпроса. Щом зад волана се качва човек, който няма и капчица съвест и отговорност най-напред към себе си, после към пътниците в колата и всички останали участници в движението, триста разследвания за пара. На практика всяка една катастрофа или пътно-транспортно произшествие завършва по един от двата начина-със или без жертви и пострадали. Със или без осъдителна присъда. И каквато и да е санкцията по Закона, щом водачът си го няма в главата, все тая. 
А почти всеки ден стават произшествия по пътищата. Не са малко напоследък и в нашата община. Само преди няколко дни хванаха в Бойковец водач зад волана след употреба на алкохол. 
Най-после ние, участниците в движението, трябва да се преборим със себе си и дълбоко да осъзнаем една простичка истина, че има нещо на този свят, което да струва повече от парите – човешкият живот, собствения и на останалите.