Вчерашният  20 ноември беше отбелязан като Ден  за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. С резолюция на Асамблеята на ООН от 2005 г. всяка трета неделя от месец ноември е обявена за Световен ден на възпоменание за жертвите на ПТП.
По този повод учениците от ОУ”Христо Ботев”-Етрополе отбелязаха с редица прояви Световния ден на възпоменание за жертвите от ПТП.
На 18.11.2011 г., учебните занятия започнаха с извънреден час за запознаване на учениците със смисъла и значението на това възпоменание, както и с беседи за значението на безопасното поведение на пътя.
Учениците  от 1 до 4  клас посетиха РПУ-Етрополе, където бяха топло посрещнати лично от Началника на РПУ Пламен Петков и началника на КАТ Стефан Гаврилов.
За децата беше интересно  да се запознаят със случаи с ПТП, в които жертви са били техни връстници. Напомнени им бяха правилата за безопасно пресичане.
Участие в срещата взеха и представители от Детска педагогическа стая Петко Петков и   Лазар Василев, които силно заинтригуваха публиката с филма „Непознат в опасност”.
На този ден почитаме отново паметта на всички загинали при ПТП, както и да изкажем благодарност към хората, които всеки ден се борят за спасяване живота ни на улицата и по пътищата на страната.