150 000 евро плати анонимен колекционер от Маями, за да притежава картината, която е част от последната изложба на популярния художник Тери Роджърс.

Соня Васи, която живее в Лос Анджелис попада във фокуса на вниманието още при бегъл поглед към платното. Българката не позира на Тери Роджърс за първи път. Картините от предишната му колекция са се продавали на колекционерския пазар за по 75 000 евро всяка.

Изложбата на Тери Роджърс, озаглавена "Bending the cosmos", беше открита преди преди броени дни в Амстердам, като в момента любителите на финото изкуство й се наслаждават вече в Лондон.

В края на май изложбата ще бъде преместена в галерия "Torch" в Ротердам, където ще гостува до септември.

„Това беше едно от най-трудните ми позирания, ако изобщо мога да го нарека така. Тери има изключително оригинален метод на работа. Дойде до Лос Анджелис специално за фотосесия с мен. Тери снима моделите по отделно, а след това ги рисува заедно, а изискванията му към тях са нестандартни. Цял ден снимахме, той не позволява да се гледа в обектива, нито да позираш. Иска да се движиш, а в определени моменти решава да задържите на кадър" - сподели спомените си Соня Васи.