Анджелина Джоли се разкарва гола на екрана и съблазнява най-големия герой на всички времена. За капак има опашка, която не й пречи пак да е свръхсексапилна.

Това обаче става в странна смесица от анимация и игрално кино. Филмът в холивудския си вариант се нарича "Беоулф". Направен е по прочутия скандинавски епос "Беоулф".

Джоли е много съблазнителна, но рисувана. Лентата е заснета по революционната технология моушън кепчър. Първо актьорите са снимани от специална камера, а след това компютър и аниматори са дооправили нещата и са им придали невероятен мащаб.

Киноразказът отправя зрителя на фантастично и опасно пътешествие в митичните времена на великите герои и ужасните чудовища. Беоулф има страхотна тайна. Обещана му е сила, неизмерима с човешките възможности, срещу една нощ на сексуален грях. Става герой.

В Дания обаче нещата не са спокойни. Кралството е тероризирано от чудовището Грендел. Срещу него се изправя Беоулф и го убива. Но сега е ред на майка му. Тя е бясна и решена да отмъсти на всекиго заради сина си. Време е ужасът да настъпи. А срещу него може само един мъж да сe изправи.

Когато Джоли е снимала филма, е била бременна в третия месец. Тя е провела специален разговор с мъжа си Брад Пит за голотиите й, които ще бъдат показани на екрана. Двамата са стигнали до идеята, че участието в подобен проект си заслужава.

В него се подвизават още Рей Уинстън, Антъни Хопкинс, Джон Малкович, Робин Райт Пен. Режисьор е Робърт Земекис, направил "Завръщане в бъдещето", "Форест Гъмп", "Кой натопи заека Роджър", "Полярен експрес".