Разказвачката на детски приказки Лозинка Йорданова гостува в Градската библиотека. Там тя се срещна с ученици от трите основни училища в Ботевград. Срещата бе открита от Албена Сертева, която отговаря за детския отдел в библиотеката. Тя каза, че седмицата на детската книга е повод да се отдаде почит към книгите, песните, филмите, създадени за децата. След това даде думата на Ирина Славчева – артистичен мениджър на писателката, създала поредицата “Български народни приказки”. Славчева представи творчеството и автобиографията на Лозинка Йорданова. 

“Работила съм с деца. Напипила съм техния пулс и знам за какво бие той, знам какви са неговите желания. Народните ценности са достойни да бъдат предадане на децата, така че да ги разберат и да ги съхранят за следващите поколения. Трябва да бъдем добри наследници и да пазим богатството на българското народно творчество.
Аз съм търсила сюжетите на моите книги в словото, в преданията, в песента. Когато пиша книгите си, се чувствам задължена да обяснявам подробно какво се случва с героите, защото виждам вашите широко отворени очи, които ме питат: “Какво се случва по-натам?” – каза Лозинка Йорданова на малките си приятели от Ботевград.

Срещата продължи с разговор между писателката и учениците.
Лозинка Йорданова съобщи, че в момента работи по петия том на поредицата “Български народни приказки”.