Опит за убийство на независимия общинския съветник от Ямбол Николай Ганев е направен малко след полунощ на 25 април. Има постъпил сигнал за опит за убийство в Районното управление на МВР в Ямбол, потвърди говорителят на полицията Катя Няголова.

Малко след полунощ бившият републикански шампион по бокс и настоящ общински съветник Николай Ганев се прибирал заедно със съпругата си към дома им, когато забелязали мъж със съмнително поведение и с торба в ръцете. Ганев се насочил към него и непознатият побягнал, но бил застигнат и двамата се сборичкали. Изстрели не са произвеждани, Николай Ганев е с повърхностни наранявания по лицето. През това време съпругата е подала сигнал в РУ на МВР

Патрулните автомобили се насочили към мястото на инцидента, но мъжът успял да се укрие, като бил видян да изхвърля торбата. При последвалия оглед тя е открита върху гараж и в нея са намерени два пистолета - един самоделно направен и един "Зиг-зауер".

По заповед на директора на ОД на МВР - Ямбол комисар Стоян Драгнев веднага след сигнала е сформирана оперативноследствена група. Образуваното досъдебно производство е за опит за убийство.

Запознати припомнят, че това е втори опит за покушение над 50-годишния Николай Ганев, като при първия той е бил прострелян. Тогава Ганев сам заловил нападателя си и го предал на полицията. Независимият съветник има собствен бизнес, а съпругата му държи под наем няколко ресторанта в града.