В продължение на три дни Търговище бе домакин на седмото издание на националния конкурс за млади попизпълнители "Магията на музиката". След 80-те участници бе и талантливата осемгодишна Любомира Вушева от Ботевград. В своята група от 7 до 9 г. тя спечели трета награда.

Това е поредният приз за малката ни съгражданка след участията й във фестивалите във Велико Търново, Кюстендил, Банкя и Свищов. От няколко години тя се подготвя в певческата школа на Виолета Йекнич.

На конкурса в Търговище Любомира представи две песни. Според регламента едната задължително трябваше да е българска и тя изпя "Нова пролет". Другата песен - по избор на изпълнителя, бе "Непознати улици".

Журито на конкурса "Магията на песента" бе съставено от мастити музиканти. Негов председател бе изтъкнатата ни певица Мими Иванова, членове бяха нейният съпруг - композитора Развигор Попов, музикалната продуцентка от БНР Мая Райкова, професор Мария Ганева - композитор на ад 400 песни и преподавател по соло и джаз пеене в Музикалната академия, и новата ни звезда Десислава Добрева. Имено Деси Добрева връчи на Любомира наградата за третото място.