22 депутати ще бъдат разпитани в столичното следствие заради изтичане на секретна информация от парламента, съобщи депутатът от "Ред, законност, справедливост" Димитър Абаджиев. По думите му, те са имали достъп до секретен доклад на председателя на ДАНС Петко Сертов с информация за разследване на хасковския кмет Георги Иванов.

Абаджиев обясни, че седмица по-късно Иванов е разпростанил в медиите основните пунктове от доклада. Според него председателят на комисията за борба с корупцията Бойко Великов е разпоредил разследване, което показва, че само един депутат от БСП си е водил записки при разглежането на доклада в секцията за класифицирана информация в парламента. Абаджиев допълни, че разпитването на депутати се налага заради съмнения за изчезването на записи от скритите камери в секцията.

Димитър Гъндев от БСП и Снежана Гроздилова от НДСВ заявиха, че вече са ходили в столичното следствие, за да дадат обяснение за достъпа си до секретен доклад. И двамата депутати отрекоха да са разпитвани за изчезване на записи от скрити камери от секцията за класифицирана информация в парламента, както твърди Абаджиев.