Собственик на магазин за часовници е поръчал отвличането на 23-годишен старозагорец. Търговецът е имал съмнения, че отвлеченият е участвал в кражба от магазина му преди четири дни. Похитителите са трима и заедно с поръчителят са задържани.

Сигналът за отвличането е подаден на тел. 112 от жена, която е видяла, как трима неизвестни насилствено извадили млад мъж от лек автомобил и принудително го качили в друга кола, с която отпътували. Те го откарали извън града в посока с. Еленино, където му нанесли побой.

При проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия тази нощ са задържали тримата похитители. Те са от Стара Загора, на възраст от 19 до 33 години.

Установен е и поръчителят на деянието. Това е 33-годишен собственик на магазин за часовници в Стара Загора, който имал съмнения, че 23-годишния старозагорец е съпричастен към кражба, извършена от магазина му четири дни по-рано.

Поръчителят, похитителите и още две лица, съпричастни към деянието са задържани за 24 часа. Работата за изясняване на случая продължава.