Полицаи от районните управления на МВР в Тутракан и Сливо поле задържаха похитител.
Вчера с решение на Районния съд в Тутракан срещу 35-годишния мъж е взета постоянна мярка „задържане под стража".

Случаят започнал да се разплита, след като във вторник привечер случаен гражданин станал свидетел на преследване и сблъсък между два леки автомобила в района на тутраканското с. Нова Черна и съобщил в полицията.

Незабавно били предприети оперативно-издирвателни действия от служители на РУМВР-Тутракан и съседното РУМВР-Сливо поле, на чиято територия е засечен и задържан лек автомобил „БМВ" с великотърновска регистрация.

В колата собственикът й - 35-годишен мъж от Свищов, насилствено превозвал жена и детето й - момченце на година и 7 месеца, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на последвалата проверка се изяснило, че жената наскоро е напуснала мъжа, с когото преди това живяла на семейни начала. Тя пътувала с „Фолксваген Голф" с новия си приятел и детето си в посока Тутракан - Русе, когато колата им била проследена и застигната от „БМВ"-то на 35-годишния свищовлия.

Той първоначално засякъл „Фолксваген"-а, ударил го и го изтласкал от пътя. С  нож заплашил жената с убийство, нанесъл й побой и насила я качил в колата си заедно с детето.
Бързите действия на полицията, обаче се оказали решаващи и скоро похитителят бил задържан от служители на русенското РУМВР-Сливо поле.

Срещу похитителя са повдигнати обвинения за отвличане по чл. 142, ал.2, т.1, за закана за убийство по чл. 144, ал. 3 и за повреждане по чл.216, ал.1 от НК, наложена му е постоянна марка „задържане под стража" с решение на съда.