Отдел “Пътна полиция”-СДВР, радио “Стар” FM, “Мото БГ”, списанията “Моторшоу” и “Топ гиър” и уебпортал www.speed-press.com организират мото-обиколка на България под мотото “Да бъдем европейци, внимание и толерантност на пътя”. 
Инициативата се организира за първи път в страната ни.
На 9 май -  Деня на Европа, в 7 часа сутринта, министърът на вътрешните работи Михаил  Миков ще обяви официалния старт на проявата.
Мотоциклетистите, които ще тръгнат от София, ще изминат 1000 км за 12 часа по маршрут София-Велико Търново-Варна-Бургас-Ямбол-Пловдив-София.
До Ботевград те ще бъдат ескортирани от столичните пътни полицаи с новите мотори “БМВ”, които наскоро МВР закупи за нуждите на полицията.
По пътя си мотоциклетистите ще се срещнат със свои фенове в цялата страна и ще се борят за приза “Айрън бул”.  За първи път тази идея се реализира в САЩ през 1984 г. и до днес  има над 35 000 регистрирани последователи.
Управлението на мотоциклет и карането в група на дълги разстояния е сериозно предизвикателство за човешката издържливост и дисциплина, форма на синхрон и взаимодействие в екип. Тези организирани движения изискват от участниците не само дисциплина и толерантно поведение на пътя, но и стриктно спазване на правилата за безопасно движение. Затова и пътната полиция подкрепя и се включва активно в провеждането на мото-обиколката на България.