Ирина Сотирова, дъщеря на отвлечения Вене Сотиров, е категорична, че информациите за поискан откуп за баща са й са само слухове. Никой не се е обаждал, за да предяви каквито и да е искания. Относно описвани в медиите обстоятелства и развитие по случая, Ирина сподели в предаването „Пропаганда" по Дарик: „Нищо не знам. И аз само чета, нямам никаква представа какво става".

По думите й никой от полицията не я е потърсил, за да я попита лично имало ли е обаждане за откуп. „Не, то няма обаждане, какъв откуп. Всичко това са слухове. Няма нищо вярно", каза още Сотирова. Тя отбеляза, че не комуникира с полицията. „Никой не ме държи в течение и нищо не ми казват", допълни тя.

Според нея след случая с баща й Вене Сотиров ще започнат отвличания на обикновени българи. „Щом до него опряха, значи ще започнат да отвличат съвсем обикновени хора - някой продал земя, или апартамент, или нещо. Това е защото нямаме държава. Какво мога аз да направя, когато виждам хората около мен, които трябваше да ни подкрепят, примерно от нашия кръг - имам чувството, че те са щастливи, че това се е случило. Има ли смисъл да търся други институции, когато в нашата кооперативна организация няма никаква съпричастност, никаква солидарност", каза още Ирина.

Тя изтъкна, че все още вярва, че похитителите ще се обадят и всичко ще приключи.

Вене Сотиров беше отвлечен на 17 април пред блок 133 в столичния квартал „Сухата река". Три дни по-рано беше освободен друг виден бизнесмен - Киро Киров, който прекара 17 дни в плен след похищение пред дома му.