Кухня по проект „Признателност” на Министерството на отбраната бе открита в Ботевград. Социалната придобивка ще ползват пенсионери и социално слаби граждани, които членуват в местните структури на военно-патриотичните съюзи. Това са военноинвалиди и ветерани от войните, членове на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и други. На този етап услугата ще ползват 40 души с тенденция броят им да нарасне – заяви Виктор Сакаджийски – главен секретар на Агенция “Социални дейности” на Министерството на отбраната.

В момента социалната кухня функционира в ресторант Ти Ви. В последствие тя ще бъде преместена в стол-ресторанта на ДНА. Това обаче ще стане след изпълнение на процедурата за отдаване под наем на помещението – съобщи Сакаджийски.
Кухня “Признателност” ще предлага безплатен обяд всеки ден от понеделник до петък.

“Поискахме от общинското ръководство да разреши на Социалния патронаж да доставя храна по домовете на онези от хората, които нямат възможност да идват в ресторанта. Естествено Министерството на отбраната ще поеме разходите за услугата” – допълни Виктор Сакаджийски.

На откриването на кухнята присъстваха кметът Георгиев, секретарят на общината Цеца Иванова, представители на Министерството на отбраната, председатели и членове на местните структури на военно-патриотичните организации и други.

Кметът на Ботевград обеща на бившите военни екскурзия до дестинация в страната, която те си изберат.