Катаджия ще седи във всяка кръчма покрай абитуриентските балове тази година, стана ясно вчера. Пътните полицаи планират да създадат специална организация на движението, паркирането и придвижването на абитуриентите, за да се ограничат нарушенията и жертвите покрай ученическите купони.

Най-честите прегрешения на завършващите са, че излизат от люковете и прозорците на колите. Най-много произшествия пък стават след края на балната вечер, защото абитуриентите сядат зад волана подпийнали.

Затова от Пътна полиция съветват не само да не се качвате пияни в колите си, а и да пречите на връстниците си да го правят. Затова не се свенете да правите забележка на приятелите си, ако карат бързо, съветват катаджиите. Освен това в никакъв случай не се доверявайте на съученик, който няма книжка.

Нищо, че твърди колко добре може да кара, съветват пътните полицаи. От КАТ препоръчват на родителите да преслушват по мобилния телефон децата си през време на цялата вечер. Така ще знаят в какво състояние са чедата им.

Най-добре е самите майки и татковци да закарат децата на бала, а след това почерпените абитуриенти да разчитат на таксиметрови шофьори.