20-годишен младеж е починал от прободни рани при скандал за жена в кръчма в столичния квартал "Кремиковци", съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители от Пето районно управление задържаха 39-годишния Б.Д., след като при саморазправа намушкал трима мъже в кв. ”Кремиковци”.

Сигналът бил подаден чрез тел.112 от посетители на квартална кръчма, пред която се разиграла случката. В дъното на историята e семейно неразбирателство между задържания и съпругата му, които от известно време не живеели заедно. Жената през това време се виждала с друг мъж, което предизвикало гнева на съпруга й. Вчера сутринта съпругът отишъл в семейното жилище да разговаря с жена си с намерението да й потърси сметка за срещите с другия. На мястото се появил и той. Разговаряли на висок тон, карали се, но до физически сблъсък не се стигнало. Същата вечер измаменият съпруг отишъл в заведението, в което работи съпругата му, за да се доизяснят. Там отново се появил другият мъж, но този път придружен от свои приятели и роднини. Тук вече се стигнало и до физическа саморазправа. Като видели, че приятелят им губи в неравностойната битка, придружаващите го решили да се намесят. Наобиколили съпруга, но в това време той извадил нож. При вида на хладното оръжие двама от мъжете избягали, а останалите трима Б.Д. успял да прободе на различни места. Незабавно са изпратени екипи на Бърза помощ и полицията.

Извършителят е задържан в Пето районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Тримата пострадали са откарани в болнично заведение. Двама от тях с по-леки наранявания - порезни рани по ръцете и краката, след оказана медицинска помощ са освободени. Най-сериозно е състоянието на 20-годишен младеж. Въпреки усилията на медиците, той починал следствие на получените прободните рани.

По случая е образувано досъдебно производство и предстои доклад в Софийска районна прокуратура. Работа по случая продължава.