На 15 май Агенцията по заетостта чества своя професионален празник. По този повод нейното подразделение в Ботевград организира тържествен коктейл, на който присъстваха работодатели от трите съседни общини Ботевград, Правец и Етрополе. Празинкът на служителите от Бюрото по труда уважи цялото общинското ръководство на Ботевград. Кметът Георгиев поднесе на Владимир Атанасов – шеф на Дирекцията, плакет с герба на общината.
Кметът на Етрополе Богомил Георгиев и неговата заместничка Росица Христова също дойхода в Дирекцията, за да поднесат своите благопожелания на служителите. Бюрото по труда получи поздравления и от кмета на Правец Красимир Живков.

“Работим в ситуация на икономическа криза и това не може да не ни тревожи. Хубавото е, че тя не се усеща толкова на територията на трите общини. Фирмите, които бяха установили непълно работно време, вече го отмениха. Разкриват се нови работно места. Това означава, че фирмите имат поръчки, което може само да ни радва” – каза Владимир Атанасов пред гостите. Той съобщи, че в момента към Агенцията по заетостта са стартирали проекти за младежи до 29 години, за учители, освободени от работа, за заетост на хора над 50-годишна възраст и други. Директорът на Бюрото по труда допълни, че Агенцията разработва нови програми за насърчаване и подкрепа на заетостта. 

За осъществяване на днешното тържество на Бюрото по труда съдействие оказаха фирмите "Деси 92", "Агробизнес", "Стрелец-Цветан Миньовски", "ЦИД" и др. Детска градина "Индира Ганди" - Правец" поднесе специално приготвени питка и баница за празника на служителите.