Президентът на Република България Георги Първанов и неговата съпруга г-жа Първанова са поканили инж. Красимир Божинов на концерт и държавен прием по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Инж. Красимир Божинов работи като ръководител "компютърни кабинети" и преподавател по информационни технологии в ТПГ „Стамен Панчев”-Ботевград. Той е магистър по ЕКТТ и има няколко допълнителни професионални квалификации. Притежател е на сертификат за качество “STELLA” за предоставена инициатива „Ученическо мултимедийно студио”, която е включена в европейския каталог „STELLA” и за завършен  курс по обучение на Майкрософт за създаване на електронно учебно съдържание.

"Поканата на Президента на Републиката е признание за полагания труд от инж. Божинов като преподавател и използваните от него иновационни методи при обучението на ученици.
За сравнително кратката си трудова биография младият преподавател е доказателство, че когато се работи творчески винаги ще има положителни резултати, независимо какви са учениците - българчета, ромчета или в неравностойно социално положение.
Неговият успех е също така е доказателство, че в ТПГ „Ст. Панчев” вече работят млади квалифицирани преподаватели, които ще променят наложилото се сред обществото мнение за бившето СПТУМ като непрестижно училище", каза пред наш репортер Соня Малинчева - директор на ТПГ "Стамен Панчев".