Софийският апелативен съд потвърди решението на Софийския градски съд и остави Златомир Иванов с мярка за неотклонение "задържане под стража". Златко Баретата бе задържан на 6 февруари тази година. Той бе обявен за национално издирване по подозрения за ръководене на организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Иванов бе задържан и във връзка с убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов, както и за стрелбата срещу покойния Антон Милтенов, Радослав Велков и Димитър Вучев - Демби.
     
Делото мина на два пъти през двете инстанции - Софийския градски и Софийския апелативен съд. Първоначално и двете инстанции наложиха мерки за неотклонение "задържане под стража" на Иванов. Защитата му реши да обжалва отново, тъй като според тях прокуратурата се е забавила прекалено много с внасянето на обвиненията срещу Иванов в съда и подзащитният им седи в ареста неправомерно.
     
И двете инстанции не уважиха исканията им. Според съдиите, гледали делото съществува опасност Иванов да се укрие или да извърши ново престъпление.