Софийският градски съд остави в ареста Златомир Иванов-Баретата. Искането за промяна на мярката за неотклонение от „задържане под стража" в по-лека беше заведено от адвокатите на Баретата Лъчезар Таков и Димитър Вълчев. Те опровергаха твърденията, че молбата е внесена поради влошеното здравословно състояние на подзащитният им.

Защитниците на Златомир Иванов-Баретата Лъчезар Таков и Димитър Вълчев заявиха, че искането за промяна на мярката е с цел да се провери работата на прокуратурата от задържането на Баретата досега. Според адвокатите, той няма никакви здравословни проблеми. Адвокат Таков допълни, че за изминалите приблизително три месеца от задържането на Баретата обвинението не е представило достатъчно доказателства, които да уличават Златомир Иванов в участие в организирана престъпна група. Таков допълни, че ако такава група наистина съществува, тя е със свидетелите по делото, а не между Баретата и останалите обвиняеми.

И двамата адвокати определиха показанията на основния свидетел по делото Димитър Вучев-Демби като изцяло недостоверни.

Златомир Иванов бе задържан на 6 февруари, след като бе обявен за общодържавно издирване. Тогава от прокуратурата твърдяха, че той е бил заловен след спецакция от страна на МВР и ДАНС. Неговите адвокати опровергаха това твърдение като съобщиха, че той не е получавал призовки, а се е предал сам на органите на реда.

Златко Баретата беше обявен за издирване на 4 февруари, след като не се яви за разпит в прокуратурата по подозрение за участие в убийствата на Георги Нацев и Никола Иванов-Бобъра, както и за стрелбата срещу Антон Милтенов-Клюна, Радослав Велков-Темерута и Димитър Вучев-Демби.