Познаваме я от сериала „Доктор Хаус" и можем спокойно да кажем, че скоро не бяхме виждали толкова сладка и секси докторка.

Оливия Уайлд се е родила през 1984 г в семейство на журналисти., но това не е повлияло избора й на кариера - още на 2 годинки тя е решила, че ще бъде актриса. И като истинска звезда е променила името си още в училище. Родена е с фамилия Кобърн, но след като играе в една пиеса на Оскар Уайлд като ученичка, взима името на известния ирландски писател. Бащата на Оливия е ирландец, което донякъде също обяснява този избор на име.

Една целувка между две жени винаги привлича вниманието. В случая с Оливия това беше сцена с Миша Бартън в „Ориндж Каунти" през 2004 г. Бисексуалността на екрана явно й се удава, защото в „Хаус" героинята й също е бисексуална.

В живота обаче тя е щастливо омъжена за жалост на всички, които са се захласнали по невероятното й излъчване. Бракът й е на цели седем години, а съпругът й е италиански принц.

През последните три години Оливия е известна най-вече като д-р Хадли (или номер 13) в сериала „Доктор Хаус". Покрай тази роля започнаха да я забелязват и в различни класации. Миналата година тя беше в самия край на класацията на секси жените на списание „Maxim", а сега е номер 1, оставяйки на второ място не коя да е, а Меган Фокс.

Оливия Уайлд е естествена блондинка. Споделя, че хората много се изненадват от този факт, тъй като тя е едновременно умна и блондинка. Трябва все пак да признаем, че я харесваме много и като брюнетка.