След като преди време, заслужено спечели първо място за най-сексапилна жена на годината  в класацията на списание „Максим", Мариса Милър продължава да радва почитателите си с предизвикателни фотосесии.

Тя е избрана да участва в специалния мартенски брой на мъжкото списание GQ, в който място намират най-сексапилните млади модели в момента.

По повод снимките, Мариса заявява:

"Никога не съм имала проблем да се съблека пред камерата. Точно обратното - много ми е приятно да се снимам без дрехи, защото се гордея с тялото си. А, когато човек се чувства добре в кожата си, тогава всичко, което прави, се получава по-добре.

Далеч не мисля, че съм най-сексапилната жена на света. Но определено съм сигурна, че съм най-сексуалната такава".

Мариса Милър е родена на 6ти август 1978 година в Санта Круз, Калифорния. В гимназията е била много добра волейболистка и благодарение на нея отборът й почти никога не е губел игра.

През 90те години се снима в няколко списания, едно от които Perfect 10 magazine, където се появява гола, но не може да се каже, че прави блестяща кариера.

Истинската слава за Мариса Милър започва в един летен ден през 2001ва година, когато отивала да кара сърф на плажа в Манхатън. За нейно щастие на същия плаж бил великият моден фотограф Марио Тестино, който я открил и отворил вратите към блестящата кариера на Мариса. Дори майка й я окуражила с думите: „Винаги може да се върнеш в училище, но не винаги може да си модел."

От тогава славата на Мариса Милър прогресивно расте. Заради забележителното си тяло получава предложение от Victoria's Secret. Тя е била в кампаниите на много световни марки като Tommy Hilfiger, J.Crew и Nordstrom. Не я подминава и кориците на Vogue, Fitness и Shape.

Най-често Мариса се снима като модел на бански костюми, което не бива да ни учудва. Тя се превръща в един от най-успелите модели и определено това не е максимумът, защото може и още.

През 2006та Мариса Милър се омъжва за холивудския продуцент Griffin Guess. Какво още не знаете за нея? Може би, че е запалена спортистка и обожава волейбола, бокса, американския футбол, карането на сърф...